Hírek

Még több ösztöndíjat kaphat, aki szakmát tanul

<<< Vissza

2016.09.06

A tanulmányi ösztöndíj mértéke és az arra jogosultak köre is változik szeptembertől. Kormányrendelet jelent meg a szakképzésben részt vevő diákok anyagi juttatásáról.

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj a szakképzésben részt vevő, gazdaság által igényelt szakmát - úgynevezett hiányszakmát - tanuló diákokat segíti. A szakmát választó fiatalok, tanulmányi idejük alatt, pénzbeli támogatásban részesülhetnek.

Az ösztöndíjra jogosító szakképesítések körére megyénkben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (BMFKB) tesz évente javaslatot. Az adott tanévre vonatkozó ösztöndíjas szakmákat, minisztériumi előterjesztés alapján, kormányrendelet szabályozza. (Megjegyzés: a végleges listák nem minden ponton egyeznek meg a BMFKB által javasoltakkal.)


A támogatással kapcsolatban további információ, valamint a Kormány 252/2016. (VIII. 24.) rendelete a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról a szakképzési ösztöndíj menüpont alatt érhető el.


A 2016/2017. tanévre kormányrendelet által meghatározott ösztöndíjas szakmák listája a hiányszakmák menüpont alatt található.

A BMFKB által 2017/2018. tanévre javasolt ösztöndíjas szakmák listája IDE kattintva olvasható.

 

Minden jog fenntartva © 2013