Hírek

„Ne aggódj, nem kell férfivé válnod!”

2016.08.18

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lenne érdemes növelni a női munkavállalók arányát. Kérdéseimre ezúttal egy CNC gépkezelő hölgy válaszol.


Ezeket a fiús szakmákat ajánlják a lányoknak Nyugat-Magyarországon

2016.08.17

Tőlünk nyugatra a „fiús” szakterületek közül leginkább a gépipar, a közlekedésgépészet, a villamosipar és elektronika, valamint a távközlés területeire várják a lányokat.


Hegesztő nők a munka világában - Miért ne?

2016.08.11

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát. Lássuk, mi a helyzet a hegesztőknél!


Legyen Ön az Év Felelős Foglalkoztatója!

2016.08.09

Ösztönző, emberközpontú munkahely? – Mutassa be vállalkozása elkötelezettségét, sikereit! Pályázzon és nyerje meg az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat!


Lány is lehet sikeres járműfényező

2016.08.08

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kutatást végez, hogy felmérje, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát. A következő hetekben olyan lányok kerülnek bemutatásra, akik fiús szakmát választottak maguknak.


Mondja el véleményét! – Alkalmazna lányokat „fiús” munkakörökben?

2016.07.12

A baranyai vállalkozások körében kérdőíves kutatás zajlik, hogy felmérjük, mely fiús szakmákban lehetne növelni a női munkavállalók arányát, milyen irányokba lenne érdemes terelni a pályaválasztás előtt álló fiatal lányokat.


Milliószámra szűnhetnek meg munkakörök, de újak is létrejönnek

2016.07.04

Folyamatosan gyorsuló technológiai fejlődés, robotizáció: mit hozhat ez számunkra? Kire lesz szükség és kire nem? Lássuk, a jövő munkaerő-piaci trendjeit!


Gondolná, hogy vannak hegesztő, műszerész, építész lányok?

2016.06.09

A hagyományos vélekedés szerint vannak a lányos és a fiús szakmák. Mára azonban ez a tézis egyértelműen megdőlt!


A cégek az üzleti környezet javulására számítva optimistán tekintenek a 2016-os évre

2016.05.27

A versenyszféra összességében optimistán tekint az idei évre, és az üzleti környezet javulására utaló várakozások várhatóan együtt járnak majd a foglalkoztatás növekedésével - derül ki egy aktuális felmérésből.


Villanyszerelőből, központifűtés-szerelőből és kőművesből a baranyai vállalkozók szerint biztosan hiány lesz

2016.05.17

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2016. tavaszán online felmérésbe kezdett, hogy megismerje a baranyai vállalkozók véleményét. Az online kérdőívek a szakképzettek iránti várható keresletről és a hiányszakmákról kérdezték a cégeket.

Minden jog fenntartva © 2013